lördag 14 mars 2009

MusikFoto...

MusikFotos tema denna vecka är Melodifestivalen. Är egentligen ingen större fan av schlagermedlodier men kan ändå inte låta bli att titta och lyssna i princip varje år. Framförallt är det ju alltid lika kul att ha åsikter, att sitta och "frossa" i smaklösa kläder, dålig tajming, falsksång m.m. Hmm kanske därför mitt bildval blev från Pekingoperan. Gäll sång, speciell klädsel MEN perfekt timing!!
Min första tanke när det gällde val av melodi var en gammal slagdänga från 1969 som av någon anledning fastnat i mitt medvetande och som har något speciellt, åtminstone för mig. Jag kommer ihåg, jag var inte så gammal, att jag grät varje gång jag hörde den. Varför? Tja lyssna och känn efter vet jag!!Fler Melodier hör ni HÄR!

13 kommentarer:

 1. Usch så olyckligt kär denna Judy måste varit.. *L*

  SvaraRadera
 2. Pekingoperan var inget vidare men man kan inte annat än beundra dessa skådespelare.
  På tal om smaklösa kläder var kul att lyssna på Jacob Dahlins alla härliga åsikter om just detta. Synd han fick lämna oss så tidigt!

  Tommy Körberg ... hrm inte en enda tår kommer ;-)

  SvaraRadera
 3. Den kommer jag också ihåg mycket väl! och jag minns att jag tyckte om den...som den 6 åring jag var :) Pekingoperan - det måste ha varit en upplevelse i avdelningen annorlunda :)

  SvaraRadera
 4. Ser att vi väl låt från samma tid! Den här är också en klassiker! Men visst är det kul att sitta och kolla på spektaklet. Pekingoperan jag det verkar ju vara lite udda! Trevlig helg. /Anette

  SvaraRadera
 5. Hm, Körberg som jag kallar Hörberg för han ska alltid höras, är så högljudd och skrällig tycker jag ;-)
  Låten är dock jättefin.
  Ha en bra lördag.

  SvaraRadera
 6. Mmm jag gillar den där låten! Och vilken fin bild, jag kan gilla när det blir "lite för mycket" ibland =)
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 7. Judy min vän är en riktig höjdare. Sen blev herr Körberg lite för dryg för min smak. Kul tolkning med bilden. Glad lördag.

  SvaraRadera
 8. kul att få höra gamla schlagers idag.
  då äfr man redo för ikväll=)

  SvaraRadera
 9. Snyggt foto från operan i Kina.
  Eftersom jag inte är någon vän av melodifestivalen har jag svårt för vissa låtar och artister.
  MEN...
  Tack för kommentaren hos mig.
  Ha en trevlig kväll.

  SvaraRadera
 10. Ja, Pekingopera är en av de få saker som låter värre än många schlagerbidrag... :-)

  SvaraRadera
 11. Undrar om dagens låtar fastnar som dessa. oavsett vad man tyckte!
  Det var enklare-inga häftiga jippon.En låt rakt upp o ner!
  Skönt foto och en härlig tolkning!

  SvaraRadera
 12. Hej! Idag "kör" jag en liten "fuling" för den goda sakens skull. Ja många hävdar ju att de gör goda saker, men jag är ganska säker på att just jag gör det som för ett halvår sedan drog igång en blogg om en förfrågan om det behövdes en ny Smärt och patientförening i Sverige. Att frågan nu med ja är besvarad det är en självklarhet har jag märkt, får ett tiotal mail om det dagligen inte så många kommentarer på själva bloggen, men har upptäckt att många sjuka inte vill synas, man känner sig osäker och sårbar! Nu hoppas jag för allt i världen att du är helt frisk, för det vill man ju önska alla att just få vara det, det jag menar med "fuling" är att på detta sett göra lite "reklam" för att föreningen och bloggen finns i fall att man känner någon som kanske skulle kunna vara intresserad att skriva en rad, berätta sin historia eller liknade, letar material för fullt allt som berör graviditets problem, fysisk smärta, sjukdom, cancer, rehabiltering, sjukvård och självklart friskhet av alla dess former Jernsaxen vill vara en blogg som inte fastnar i och gräver ner sig i elände, det finns mycket bra också som kan komma ur "sjukdom". Som sagt vill bara tala om att jag/vi finns på din fina och trevliga blogg som jag nu ska läsa mer i. Har själv en anna "vanlig" blogg som handlar om allt och ingeting, mig hittar du på www.oumberligating.blogspot.com
  Ja, det här blev långt och hoppas du inte blir upprörd, men det här kan ju vara ett sett att själv bredda sin blogg och få nya läsare.
  Ingenting handlar om pengar eller reklam vill jag poängtera, har mina orsaker till det. Berättar gärna mer om det och varför. Bl a är man helt fri på det sättet, kan skriva vad man vill, självklart utan att såra!
  Tack för att jag fick "stjäla" lite utrymme i ditt kommentarsfält(ler) Så önskar jag avslutningsvis en trevlig helg!
  Mvh ifrån Peter Olofsson!

  SvaraRadera
 13. "Judi min vän" var en låt som spelades mycket då min dotter var liten.. har en del härliga minnen till den, men Tommy Körberg har aldrig varit my kind of artist.. Bilden så vacker:-)

  SvaraRadera